Blog merupakan sub blog bagi adiWidget™. Disebabkan sekolah kat Malaysia ni ada beribu... dan di dunia ni mencecah angka yang berjuta, maka, adi khaskan widget untuk logo-logo sekolah di sini ajer... ;) So, kalau nk logo sekolah anda di adiWidgetkan, emel la logo anda ke adiwira[at]gmail.com dalam kualiti yang bagus, dan adi akan paparkan kat sini bila siap.

 

Tuesday, June 23, 2009

Maktab Tentera Di-RajaMaktab Tentera Di-Raja
(Bahasa Inggeris:Royal Military College) lebih dikenali dengan nama singkatan "MTD" atau "RMC". Selain itu, MTD juga kadangkala dikenali sebagai "Akademi Tentera Sandhurst Malaysia" dan "The Sitesis Eton-Sandhurst" merupakan sekolah berasrama penuh di Malaysia. Kawasan kampus MTD yang meliputi kawasan berbukit hijau seluas 1,200 ekar ini terletak di Sungai Besi, kira-kira 10 batu dari bandar raya Kuala Lumpur. Dikelilingi pemandangan indah dari The Mines Resort, dan Stadium Nasional Bukit Jalil manjadikan keadaan kampus ini damai. Pelajar RMC dikenali sebagai Present Putera, manakala bekas pelajar pula dipanggil Old Putera. Istilah "Putera" diberikan kerana status Diraja RMC.

Add To Google BookmarksStumble ThisFav This With TechnoratiAdd To Del.icio.usDigg ThisAdd To RedditTwit ThisAdd To FacebookAdd To Yahoo

1 comment:

mahfuzgrades said...
This comment has been removed by the author.